Beeter®Bedacht

Wij zijn de oprichters van Ojah b.v., producent van Beeter®: Frank Giezen,  Jeroen Willemsen en Wouter Jansen. Ondernemerschap en passie voor lekker en gezond eten is wat ons bindt. We zijn typische Flexitariërs. Opgevoed met een dagelijkse portie vlees misten we in vleesvervangers de veelzijdigheid van vlees en vis, smaak en gewaardeerde ‘bite’.

Directie Ojah220

In 2006 bedachten we een proces om plantaardige eiwitten te ‘textureren’. De essentie: plantaardig meel en water mengen, kneden, koken en persen. Geen chemie of toevoegingen. Vergelijk het met het maken van pasta. Klinkt simpel, toch zijn we de eersten ter wereld die met zo weinig ingrediënten zo’n bijzonder en veelzijdig product kunnen maken. Een echte Nederlandse vinding dus.

In 2008 stonden we voor de keuze:onze vinding verkopen of zelf ermee aan de slag. We kozen voor het laatste. Niet de makkelijkste weg. Wèl met de grootste kans om onze ambitie te realiseren: stimuleren van de consumptie van duurzame eiwitproducten. Onze inspanningen zijn beloond: na succesvolle introductie in 2010 openden we op 3 oktober 2011 onze eigen productielocatie in Ochten. Een prestatie waar we trots op zijn, beloond met de titel Meest Innovatieve MKB van Nederland.

Anno 2014 is Ojah uitgegroeid tot een alom gerespecteerde productiefabriek met 19 werknemers en klanten over de hele wereld. Ons BRC-certificaat (Level A) toont aan dat we alle procedures goed op orde hebben, een internationale ‘proeve van bekwaamheid’.