Wat is Beeter®?

In het Gelderse Ochten maken we twee productlijnen: Beeter®Basis en Beeter®Bereid.

Duurzaam geteelde soja, die niet genetisch gemanipuleerd is en water zijn de enige ingrediënten voor Beeter®Basis. Net als kip kan je er de smaak en vorm aan geven die je wilt, afhankelijk van de toepassing. Voor partijen die dit niet zelf kunnen of willen verwerken we Beeter®Basis tot Beeter®Bereid-varianten. Op smaak gebrachte stukjes, lapjes, blokjes of reepjes, waarbij we desgewenst nutriënten zoals Vitamine B12 toevoegen.

We verkopen onze producten aan partijen die de eindproducten onder hun eigen label verkopen, A-merken of Eigen Merken van supermarkten. kant-en-klare producten die je terugvindt in het schap lopen uiteen van wokstukjes, spiesjes, salades, soepen, kroketten tot schnitzels, filets of gerookte blokjes. We stimuleren afnemers om de producten een eigen, onderscheidende culinaire signatuur mee te geven. Hier vind je een selectie van onze afnemers.

Vleesvervanger? Plantenvlees!

De ‘beet’, het bereidingsgemak en de smaak van Beeter®-gebaseerde producten doen velen denken aan kip. Er zijn echter al varianten op de markt die de associatie oproepen van draadjesvlees of zelfs gerookte paling. Beeter®-gebaseerde producten mogen dan ‘vleeselijk lekker’ zijn, er zijn ook belangrijke verschillen met vlees. Beeter® bevat 0% cholesterol en is vrij van dierlijke vetten (extra mager). We noemen Beeter® daarom liever  Plantenvlees, vlees gemaakt van planten.

vezel2014

Toevoegingen & Allergenen

Gluten komen er bij ons niet in, E-nummers alleen wanneer klanten er nadrukkelijk om vragen. Eindproducten met Beeter® kunnen wel gluten bevatten. Afnemers van Beeter®Basis houden de vrijheid zelf de eindreceptuur te bepalen. Check dus altijd de ingrediëntendeclaratie. Bij twijfel: neem contact op met ons of de aanbieder van het eindproduct.